• Restyling case: tagz.be

  Sinds de opkomst van tablets en smartphones, liggen de verwachtingen van websites hoger. Iedere bezoeker moet een correct beeld krijgen van de inhoud, ongeacht welk toestel men gebruikt. Ik ben met tagz.be gestart toen van responsive design nog weinig sprake was. Daarom kwam de website wat gedateerd over en was het dus hoog tijd voor een restyling.

 • Project: Invension.be

  Interieurarchitect Wouter Vens was toe aan een website om z'n projecten op te plaatsen. Invension.be steunt op een flexibele structuur die heel wat mogelijkheden biedt voor de toekomst.

 • Twitter Hashtag Counter

  "We hebben binnenkort een nieuwe 24-uur durende twitteractie lopen en daarvoor hebben we een Hashtag counter nodig. Het aantal tweets met een bepaalde hashtag moet getelt worden en dit aantal moet op ieder moment te lezen zijn op onze website. Kan je zoiets maken?". "Tuurlijk!": zei ik. Zoiets zal wel makkelijk haalbaar zijn met de Twitter API... niet?

 • Remarketing

  "Remarketing kan u helpen mensen die eerder specifieke pagina's op uw website hebben bezocht, te bereiken terwijl ze andere sites in het Google Display Netwerk bezoeken." Dit staat te lezen op de supportpagina van Google en klinkt erg interessant, niet? Het leek mij op het eerste zicht een erg gerichte en budgetverantwoorde manier van online adverteren. Tijd om eens te zien hoe het opzetten van een remarketing campagne in z'n werk gaat.

 • Facebook Edgerank

  Nog niet zo lang geleden deed ik een merkwaardige ontdekking op het populairste sociale netwerk. Ik ging ervan uit dat, wanneer ik als onderneming een post maak op Facebook, alle 'fans' van mij die ook te zien kregen. Stel (*stel*) dat ik als onderneming 1000 vrienden heb, dan krijgen die allemaal mijn posts te zien op hun nieuwsfeed... Right? Wrong! Facebook bepaalt met een algoritme zelf wie wat te zien krijgt. Dat algoritme heet Edgerank.

 • Fork CMS slideshow module

  Een tijdje geleden besloot ik voor Fork CMS een slideshow module te schrijven. Die moest iedereen in staat stellen op een eenvoudige manier een slideshow aan te maken en toe te voegen aan webpagina's. Ondertussen is de module al meerdere malen herwerkt en biedt ze leuke features op vlak van SEO en usibility.

 • Responsive case: Christophe De bont

  Christophe De bont is een freelance gamejournalist die met een portfoliowebsite z'n beste werk wou presenteren. Omdat het hier over een structureel eenvoudige website gaat, ben ik opnieuw de responsive tour op gegaan. Daarbij ben ik tot enkele nieuwe conclusies gekomen.

 • Responsive case: Exotic Biking

  In m'n vorige post had ik het over responsive webdesign. Ik heb al heel wat opgevangen over deze aanpak bij het onderzoeken van het responsive theme voor Fork CMS. Maar een volledig project opbouwen, bleek toch een ander paar mouwen te zijn. Met wat volharding kon ik m'n project uiteindelijk afwerken, en dat deel ik graag met je.

 • Responsive webdesign 1

  We weten allemaal dat een klassieke website met een gsm bekijken niet altijd even comfortabel is. Zo moet je steeds inzoomen en scrollen om alles te kunnen lezen. Met de stijgende populariteit van tablet pc's en smartphones is het dringend tijd voor een oplossing. En die komt er in de vorm van responsive webdesign.

 • Fork CMS (frontend widget: image gallery)

  Ik heb besloten m'n eigen frontend widget te schrijven. Het is een goede manier om de gedachtegang van Fork CMS onder de knie te krijgen. De widget die ik maak, is een eenvoudige image gallery. Het heeft vooral als doel meer inzicht te krijgen in development voor Fork CMS. Als dit je eerste aanraking met Fork CMS is, raad ik aan eerste deze en deze blogposts te lezen.Done? Allright, let's go!