• Responsive case: Christophe De bont

  Responsive case: Christophe De bont

  Christophe De bont is een freelance gamejournalist die met een portfoliowebsite z'n beste werk wou presenteren. Omdat het hier over een structureel eenvoudige website gaat, ben ik opnieuw de responsive tour op gegaan. Daarbij ben ik tot enkele nieuwe conclusies gekomen.

  Responsive tweaks

  Bij de uitwerking heb ik hier en daar toch wat wijzigingen aangebracht die bij het ontwerpen niet nodig leken. De klant wou bijvoorbeeld een backgroundimage waarop de website ligt. Die backgroundimage heb ik voor de iPhone versie achterwege gelaten wegens twee redenen. Door de grote omvang van de afbeelding laadde de website op mobiele toestellen opvallend traag in. De background werkte bovendien erg storend op een klein scherm waardoor de tekst minder leesbaar werd. Daarom heb ik voor een egale zwarte achtergrondkleur gekozen.

  Ook de like button heb ik weggelaten op mobiele toestellen. Als je mobiel op Facebook actief bent, gebruik je daarvoor hoogst waarschijnlijk de Facebook App. Maar dat betekend niet dat je aangemeld bent in Safari. Als je in deze situatie een like button gebruikt, wordt je geredirect naar de Facebookpagina waar je moet inloggen. Dat vind ik nogal omslachtig, dus heb ik de like-button met CSS doen verdwijnen.

  Verder heb ik op iPhone ieder element van het contactformulier over de volledig breedte getrokken. De plaats is er, dus waarom niet gebruiken. Het komt best wel mooi uit.

  Results

  Responsive webdesign

  Responsive webdesign Tagz